Het maken van een video is leuk. Maar soms ontbreekt het je aan inspiratie en heb je geen idee wat je wil vertellen en waar je video over moet gaan.

In deze blog help ik je op weg door 7 tips met je te delen. 7 tips waar je een video over kunt maken, wat je kunt vertellen en waar je video over kan gaan.

Lees je mee?

 

De voorstelvideo:

Het is ontzettend leuk om een video te maken waarin je jezelf en/of je collega’s voorstelt. Vertel wie je bent, wat je doet en waarvoor mensen juist bij jou terecht kunnen.

 

De review video:

Wat jouw klant of leverancier over jou te vertellen heeft is ontzettend belangrijk. En kan zelfs in sommige gevallen doorslaggevend zijn voor een ander, een potentiële klant.

Wist jij dat een video review veel meer vertrouwen wekt dan een geschreven review?

Bij een review video zie je de klant in beeld. Jouw kijkers zien die klant ook in beeld. Horen die klant praten en zien de emotie van de klant.

Tja, bij een geschreven review mis je dit.

Je kunt je misschien dan ook beter voorstellen dat een video review het vertrouwen verhoogt bij de mensen. Mensen zullen na het kijken van een video review eerder overgaan tot aankoop van je product of een samenwerking.

Dus trek die stoute schoenen aan en nodig je klant over leverancier uit een video review te maken over jouw product of samenwerking.

De event video

Ga jij binnenkort een event geven? Hoe leuk is het om deze dag vast te leggen op video! Neem de kijker mee en laat zien wat deze gemist heeft. Voor de mensen die wel aanwezig zijn is dit een leuke manier om terug te kijken op het event! Bovendien kun jij na het event de beelden delen op social media, je nieuwsbrief en website. Geef je in de toekomst een keer een event? Gebruik video dan voor je promotie.

 

De promotievideo

Heb je een nieuwe training, een nieuwe dienst of een nieuw product? Maak dan een promotie video!  Vertel de mensen wat je te bieden hebt. Nodig ze uit deel te nemen aan je training of je product te gebruiken.

 

De kijk mee achter de schermen video

Je volgers vinden het ontzettend leuk om bij jou achter de schermen mee te kijken. Waar ben je mee bezig? Hoe ziet je dag eruit? Wat doe je allemaal op een werkdag? Dus maak eens zo’n video. Laat je volgers zien hoe jouw werkdag eruit ziet!

 

De instructie video

Een goede manier om te laten zien hoe je product werkt, hoe je het moet gebruiken en welke mogelijkheden er zijn.

 

De informatie video

Jij bent de expert op jouw vakgebied. Maak eens een video waarin je de kijker informatie of tips geeft. Bijvoorbeeld over een bepaald thema of onderwerp waar jij veel over weet.