Werken aan je online zichtbaarheid in 2020 - MEDIAtesse

Online zichtbaar zijn als ondernemer is belangrijk. En als ondernemer wil je ook online zichtbaar zijn. Niet alleen voor je bestaande klanten, maar ook voor potentiële klanten. Maar hoe doe je dat, online zichtbaar zijn? Waar moet je beginnen?

Ook jij kunt online shinen in dit spiksplinter nieuwe jaar met een aantal van mijn tips!

Tip 1 – Social Media

Zorg ervoor dat je aanwezig bent op social media. Denk hierbij aan LinkedIn, Facebook, Instagram, YouTube, Twitter. Op welke kanalen is jouw doelgroep actief? Zorg dat jij ook actief bent op deze kanalen!

 

Tip 2 – Visuals

Maak gebruik van visuals! Mooie afbeeldingen die jouw boodschap versterken. Bovendien worden beelden sneller opgenomen.

Met de gratis online tool Canva maak je in een handomdraai zelf de mooiste creaties, afbeeldingen, quotes, headers, werkboeken. Maak gebruik van je huisstijl! Laat deze terugkomen als je aan de slag gaat met het maken van visuals, dit is heel erg goed voor je herkenbaarheid!

Wil je gaan werken met deze geweldige tool? Regelmatig geef ik 1-op-1 trainingen aan ondernemers om deze wegwijs te maken in het programma. En om het nog makkelijker en toegankelijker voor je te maken heb ik een e-book geschreven Werken met Canva vol met voorbeelden en tips!

Kijk hier voor meer informatie.

 

Tip 3 – E-mailmarketing

Weleens aan e-mailmarketing gedacht? Een geweldige manier om je nieuwsbrief te versturen en je adressenbestand te laten groeien, door bijvoorbeeld een gratis weggever in te zetten.

Maar je kunt ook hele mooie funnels bouwen om zo je product te verkopen!

 

Tip 4 – Facebook

Maak een zakelijke pagina op Facebook aan. Je komt er dan achter dat deze pagina voorzien is van diverse handige tools die je helpen bij je online zichtbaarheid!

Plaats berichten, ga een keer live op Facebook, deel een evenement, plaats een poll, ga adverteren op Facebook, stel vragen. Zoek de interactie op met je volgers.

 

Tip 5 – Video

Mensen zijn nieuwsgierig en willen heel graag het gezicht achter het bedrijf leren kennen. Dat ben jij! Video is een hele goede en leuke manier om te werken aan je Know, Like & Trust factor.

Bedenk welk soort video je wil inzetten. Er zijn zoveel mogelijkheden!

  • Introductievideo
  • Instructievideo
  • Klantreview
  • Kijkje achter de schermen

Als VA heb ik mij gespecialiseerd in video. Ik vind het echt geweldig om hiermee bezig te zijn! Regelmatig ga ik op pad met mijn vlogcamera en andere attributen om ondernemers vast te leggen op video, om dan vervolgens thuis van deze beelden een professionele video te maken die zij kunnen inzetten op bijvoorbeeld social media.

Wil je meer weten over deze dienst? Kijk hier voor meer informatie.

Wil je liever zelf aan de slag met video? Dan vind ik het heel erg leuk om je hierbij te helpen! Informeer eens naar mijn trainingsdag waar ik je tips geef om een professionele video te maken en waar ik je leer werken met een edit programma.

 

Tip 6 – Contentplanning

Tja … online zichtbaar zijn is wel iets waar je aan moet werken. Als ondernemer heb je het druk en schiet zoiets als berichten posten en afbeeldingen maken er al snel bij in. 

Maar probeer regelmatig iets te posten, zodat je zichtbaar blijft!

Maak het jezelf makkelijk en  maak gebruik van een planningstool om je content in te plannen. 

Maak tijd om berichten te schrijven en in te plannen. Ga bijvoorbeeld één keer per maand of één keer per kwartaal een ochtend achter je bureau zitten met een heerlijke kop koffie en bedenk wat je deze maand of dit kwartaal met je volgers wil delen. Maak afbeeldingen, schrijf berichten en plan deze in, zodat je hier verder geen omkijk meer naar hebt!

Het is even werk, maar het is zo’n lekker gevoel wetende dat je berichten klaar staan en dat je online zichtbaar bent!

 

Probeer deze tips eens!

En heb je hulp nodig of wil je eens sparren over hoe jij als ondernemer kunt werken aan je online zichtbaarheid? Stuur me dan een berichtje dan denk ik samen met je mee!