Ik wil het zelf kunnen

Een paar weken geleden op een mooie zonnige dinsdagmorgen had ik een afspraak met een gedreven onderneemster. Bezig met het bedenken en het uitwerken van plannen voor haar onderneming, maar ook werken aan haar zichtbaarheid.

Een onderneemster die op zoek was naar een manier om visuals te creëren. Als VA heb ik het geluk dat ik dit voor enkele opdrachtgevers mag doen, fröbelen met afbeeldingen, teksten en kleurcombinaties, mooie lay-outs maken. Maar deze onderneemster was heel duidelijk “Ik wil het zelf kunnen!”.

Dat kan natuurlijk ook!

We planden een datum voor een 1-op-1 sessie van één dagdeel, waarin ik haar wegwijs zou maken in het maken van mooie visuals.

 

Nieuw voor mij, maar een superleuke opdracht! Thuis ging ik aan de slag met het bedenken van goed cursusmateriaal. Een naslagwerk, iets wat je er op een later moment nog eens bij kunt pakken als je er niet uitkomt, of als je even niet meer weet hoe het nu ook alweer zit.

IJverig ging ik aan de slag. Teksten werden getypt, printscreens gemaakt, oefeningen werden bedacht en uiteindelijke werd dit alles een mooi naslagwerk voor mijn cursist!

 

De training

Op de geplande dag kwamen we bij elkaar op een locatie in Nijmegen, klapten we ieder onze laptop open en met een dampende kop thee naast ons gingen we ons verdiepen in het maken van visuals en wat er allemaal mogelijk is.

 

Eerst…

Eerst het wegwijs maken in de online tool Canva. Welke functies heeft deze tool en wat kun je ermee. Na deze eerste uitleg klaar om op een eenvoudige en snelle manier een mooie visual te maken.

Maar ook uitleg over hoe je je huisstijl kunt verwerken in een visual. En hoe je bijvoorbeeld een afbeelding van een aangepaste afmeting kunt maken.

…. een aantal oefeningen om te kijken of het allemaal lukt en nog veel meer!

 

Enthousiast

Aan het eind van de training wist mijn cursist de weg in Canva, had ze heel veel mogelijkheden gezien, en niet geheel onbelangrijk… was ze enthousiast om zelf met het programma te gaan werken!

 

En weet je wat….

En weet je wat zo leuk is? Nu zie ik haar visuals voorbij komen!

Kortom: Training geslaagd!

 

Lijkt het jouw ook leuk en makkelijk om zelf je eigen visuals te kunnen maken? Heb je interesse in een 1-op-1 sessie waarin ik je de mogelijkheden laat zien en je uitleg geef, zodat je zelf aan de slag kunt gaan?

Stuur me dan een e-mailbericht via ingrid@mediatesse.nl of bel me! Lijkt me leuk om ook jouw enthousiast te maken!

 

 

Gerelateerde artikelen:

Gebruik jij ze al? Mooie visuals?

Wil je weten wat ik voor jou als Online Marketing VA kan betekenen?

Meer informatie over de Canva training:

MEDIAtesse Canva training