Content inplannen op social media - MEDIAtesse

December is aangebroken. De laatste maand van het jaar. Een maand gevuld met feestdagen. Maar ook een maand waarin we alles netjes willen afronden voor de start van het nieuwe jaar. 

Een maand waarin we als ondernemer de behoefte krijgen om kritisch terug te kijken op het afgelopen jaar, te kijken waar we staan als ondernemer en plannen te maken voor het nieuwe jaar. 

Nieuwe ideeën worden op papier gezet en nieuwe plannen worden gesmeden. 

Staat er tussen jouw notities misschien ook werken aan je online zichtbaarheid? Hoe dan ook… Je kunt er niet omheen. Als ondernemer is het belangrijk dat we zichtbaar zijn. Offline, maar zeker ook online. Want ook jouw klanten begeven zich op internet. Facebook, LinkedIn, Twitter, Instagram en kijken video’s op YouTube.

Daarom is het belangrijk dat je ook op social media regelmatig iets van je laat horen en zien.

Deel bijvoorbeeld een referentie van een tevreden klant, deel een quote of een tip of plaats een blog of een video. 

Tja… maar het plaatsen van berichten neemt wel kostbare tijd in beslag. Tijd die je eigenlijk niet hebt. 

Zou het niet makkelijk zijn als je bijvoorbeeld één keer per kwartaal een ochtend de tijd neemt om berichten in te plannen? Ga er eens op je gemak voor zitten. Bedenk welke berichten je dit kwartaal kunt plannen, maak content en plan je berichten alvast in! Superhandig!

Er zijn verschillende tools die het je mogelijk maken je content voor een bepaalde periode vooruit te plannen. Dit bespaart je tijd! Zo hoef je er bijvoorbeeld maar één keer per kwartaal voor te gaan zitten. 

En weet je wat zo mooi is aan het inplannen? Je kunt zelf een datum en tijdstip kiezen waarop je de post geplaatst wilt hebben. 

Klinkt als muziek in de oren…. toch?

Ik help je op weg! Hieronder deel ik twee tools met je waarmee jij zelf heel eenvoudig zelf uit de voeten kan en berichten voor een periode vooruit kunt plannen. 

 

Planningtools:

Buffer

Hootsuite

 

En zoals de meeste van ons heb jij waarschijnlijk ook een bedrijfspagina op Facebook. Wist jij dat je ook op deze bedrijfspagina met de optie ‘Publicatietools’ heel eenvoudig berichten kunt klaarzetten?

Probeer het eens! Je zult zien dat het je rust geeft als je er bijvoorbeeld één keer per kwartaal voor gaat zitten, berichten inplant en hier even niet mee bezig hoeft te zijn. En natuurlijk is het altijd mogelijk om incidenteel berichten te delen.

Lijkt dit je geen heerlijk vooruitzicht? Jij lekker bezig met je ding en je even helemaal geen zorgen hoeven maken over je online zichtbaarheid?

Lees hieronder ook eens gerelateerde blogs die ik eerder schreef en die je misschien nog meer op weg kunnen helpen!

En heb je hulp nodig… dan help ik je graag!

Fijne Feestdagen!

Gerelateerde artikelen

IT’S TIME TO CALL IT A PLAN [MET GRATIS DOWNLOAD]

3 TIPS OM ONLINE ZICHTBAAR TE ZIJN TIJDENS JE WELVERDIENDE VAKANTIE!

5 TIPS DIE JE HELPEN ‘ONLINE’ ZICHTBAAR TE ZIJN VOOR (POTENTIËLE) KLANTEN