Mijn eerste keer een vlog maken? Ja, ik weet nog heel goed hoe ik me toen voelde. Ongemakkelijk vond ik het. En toen mijn vlog gemonteerd en klaar was doodeng!

Waarom? Omdat toen het moment daar was om mijn vlog de wijde wereld in te sturen.

 

Hoe ging ik van start?

Je kunt heel eenvoudig zelf aan de slag gaan met het maken van een video. Niks geen ingewikkelde apparatuur. Met je smartphone kom je al een heel eind! Handig als je ervoor zorgt dat je batterij goed opgeladen is en dat je genoeg geheugencapaciteit hebt. Zonde als je net lekker op dreef bent en er een rode batterij in je scherm begint te knipperen of je geheugen vol zit!

Zo begon ik dus ook. Met mijn smartphone.

Mijn verhaal helder, goed in de lens kijken, geen uh zeggen. Het lijkt zo simpel als ik het zo opschrijf. Maar wat valt het tegen als de camera aan gaat. En als je de moed hebt verzameld en de beelden terug kijkt en je hoort jezelf praten, komt de kritische jij om de hoek kijken. Ook bij mij!

Want je vind al snel van jezelf dat je er stom uitziet, dat je een bad hair day hebt, je te strak in de lens kijkt, je stem vreemd klinkt en je te vaak uh zegt.

Maar toch vond ik het achteraf super dat ik toch voor die camera was gaan staan en op RECORD gedrukt had!

Bij het maken van mijn eerste video, maakte ik telkens een aantal opnames van hetzelfde stukje. Het beste stukje kwam uiteindelijk in mijn vlog. En dit doe ik nu nog steeds.

Uiteindelijk maakte ik van al deze opnames een heel verhaal, mijn eerste vlog. Natuurlijk werd mijn video veel te lang!

Maar ik had het wel gedaan en mijn eerste vlog was een feit!

 

En toen?

De opnames waren gemaakt, de beelden gemonteerd, het videobestand geëxporteerd…

Klaar dus om mijn eerste vlog te delen! Doodeng, maar ik had zo hard aan deze vlog gewerkt…. zonde om er nu niets mee te doen. Ik plaatste mijn vlog op mijn YouTube kanaal dat ik eerder had aangemaakt en maakte een bericht voor Facebook en LinkedIn.

Tja… bericht klaar… zwevend en wachtend met het pijltje van mijn muis boven de knop publiceren.

Een, twee, drie…. klik en publiceren!

Ik weet nog dat ik niet op mijn telefoon durfde te kijken, want wat zouden mensen van mijn video vinden. Maar ergens was ik toch ook wel heel nieuwsgierig…. Heeft iemand de video al gezien, zijn er reacties…

Mijn video was verre van perfect, maar ik kreeg wel hele leuke reacties!

 

Inmiddels…

Inmiddels heb ik mij als Online Marketing VA gespecialiseerd in video. Heb ik een training Video & Editing afgerond en help ik ondernemers bij het maken van hun video.

Bijvoorbeeld een promotievideo voor een nieuw product, een weergave van een georganiseerd event. Maar help ik ook coaches bij het maken van videolessen voor hun online training.

Onlangs gaf ik zelfs een presentatie op een netwerkbijeenkomst en gaf ik ondernemers uitleg en tips over hoe zij zelf eenvoudig aan de slag kunnen gaan met het maken van een video. 

 

Zelf voor de camera

Maar ook zelf probeer ik zo nu en dan weer eens een video op te nemen. Omdat ik dit leuk vind, ik hier nog steeds van leer, maar ook omdat deze ervaring mij helpt om mijn opdrachtgevers op hun gemak te stellen bij het opnemen van hun video. Ik weet immers heel erg goed hoe het is om ook zelf voor die camera te staan. 

En wat ze zeggen is waar… Het is een kwestie van veel oefenen en het gewoon doen. Je zult zien dat je je steeds prettiger gaat voelen voor de camera en dat het steeds makkelijker gaat.

Nog niet zo heel erg lang geleden ging ik zelf weer eens voor de camera staan en nam ik een video op. In deze video deel ik 8 tips met je om een succes te maken van jouw video.

Benieuwd hoe je dit doet? Kijk dan snel naar de video hieronder!

Heb je na het kijken van de video vragen? Heb je hulp nodig, kan ik je ergens mee helpen?

Neem dan contact met me op of stuur me een e-mailbericht via ingrid@mediatesse.nl

 

Heel veel succes met het maken van je video! En leuk als je me laat weten waar ik hem kan kijken!