6 tips voor het maken van je eigen visuals - MEDIAtesse

Regelmatig ben ik bezig met het maken van visuals. Lekker creatief bezig zijn met afbeeldingen, teksten, lettertypes, verschillende templates en zelf designs maken! 

De visuals die ik maak zijn niet alleen voor eigen gebruik, maar als VA heb ik ook opdrachtgevers die het maken van visuals aan mij uitbesteden. Dit zijn altijd erg leuke opdrachten. Maar misschien wil jij niet alles uitbesteden en het maken van visuals zelf kunnen. 

In deze blog geef ik je 6 tips voor het maken van je eigen visuals.

 

Tip 1

Bedenk voor je gaat beginnen met het maken van een visual op welk platform je meer zichtbaar wilt zijn. 

Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter, misschien wel Pinterest?

Al deze platformen maken namelijk gebruik van verschillende afmetingen voor hun post. Dus is het handig als je van te voren weet voor welk platform jij je visual gaat maken.

Door een post te maken van het juiste formaat heb je straks het beste resultaat als je de visual gaat plaatsen. 

 

Tip 2

Heb je voor jezelf duidelijk voor welk platform jij jouw visual gaat maken? Dan is het makkelijk een thema, onderwerp of boodschap te bedenken. Waar wil je dat jouw visual over gaat?

 

Tip 3

Je kunt al bijna beginnen met het maken van je visuals! Wat heb je allemaal nodig?

✔️ Je laptop of computer.

✔️ De hex codes van je huisstijlkleuren.

✔️ Je logo.

✔️ Het is handig als je weet welk lettertype je gebruikt.

✔️ Een aantal afbeeldingen.

Tip 4

Op internet zijn verschillende websites te vinden waar je gratis rechtenvrije afbeeldingen kunt vinden, downloaden en mag gebruiken. Maar het is ook aan te raden om eigen beeldmateriaal te laten maken. Het is natuurlijk ook leuk als je zelf af en toe op een visual verschijnt en mensen weten wie je bent!

 

Tip 5

Je hebt vast huisstijlkleuren die je kunt gebruiken bij het maken van je visuals. Maar kijk ook eens welke kleuren er nog meer passen bij jouw huisstijlkleuren. Deze kleuren kun je uiteraard ook gebruiken en misschien zijn er wel kleuren die jouw huisstijlkleuren juist versterken!

 

Tip 6

Nog een paar tips!

✔️ Plaats je een tekst in je visual? Gebruik dan een pakkende tekst.

✔️ Plaats niet teveel tekst in je visual.

✔️ Natuurlijk wil je dat mensen je visuals gaan herkennen als zij door hun tijdlijn scrollen. Maak gebruik van je huisstijlkleuren en plaats bijvoorbeeld je logo in je visual.

Heel veel plezier bij het maken van je visuals!