De vakantieperiode staat voor de deur. Het hele jaar heb je hier zo naar uitgekeken. Een paar weken helemaal niets doen, alléén maar genieten. Het werk schuif je aan de kant en de laptop laat je de komende periode dicht.

Wat een heerlijk vooruitzicht. Ik weet niet hoe dat bij jou zit, maar sinds ik ondernemer ben, ben ik nooit echt helemaal vrij. Berichten blijven binnenkomen en de laptop wordt tijdens vakanties op de meest vreemde tijden en plaatsen opengeslagen.

Zullen we deze vakantie proberen de laptop zoveel mogelijk achterwege te laten en zoveel mogelijk offline te zijn? Ik hoor je denken…. ” Maar hoe zit het dan met mijn online zichtbaarheid?”

Terwijl jij heerlijk in de zon aan de rand van het zwembad vertoeft kun je gewoon online zichtbaar zijn voor je (potentiële) klanten en volgers! Ik vertel je in deze blog hoe, zodat je dit kunt toepassen en van je welverdiende vakantie kunt genieten!

 

1. Plan berichten in

Met bijvoorbeeld de tools Hootsuite en Buffer kun je berichten inplannen voor je social media kanalen. Deze tools maken het mogelijk berichten inclusief afbeelding klaar te zetten op een door jou uitgekozen moment. Maak bijvoorbeeld voor elk kanaal waar je actief bent 5 berichten voor tijdens je vakantie.

Plan de berichten in en ze worden automatisch geplaatst op het door jou uitgekozen moment!

 

2. Plan een aantal blogs in

Schrijf voordat je op vakantie gaat een aantal blogs. Sowieso is het handig om een aantal blogs in het voren te schrijven, tenminste als je hiervoor inspiratie hebt. Ontbreekt het je een keer aan inspiratie en is het tijd voor een blog, dan heb je nog een blog achter de hand.

Heb je een WordPress website? Plan je blogs in voor publicatie tijdens je vakantie! En in de social media berichten die je gaat inplannen verwijs je natuurlijk ook naar het ingeplande blogbericht!

 

3. Plan een nieuwsbrief in

Plan een nieuwsbrief in, die je tijdens je vakantie naar je contacten stuurt. Maak je toevallig gebruik van een e-mailmarketingsysteem? Dan is het helemaal makkelijk! Schrijf je nieuwsbrief, zet hem klaar in bijvoorbeeld Active Campaign, MailBlue of MailChimp. En verstuur de brief op een door jouw uitgekozen moment.

 

Wauw! Wist jij dat dit allemaal mogelijk is? Handig toch?

 

Zo kun je je goed voorbereiden op de vakantie en met een gerust hart drie weken vertrekken naar de zon, want met je zichtbaarheid zit het wel goed!

Heb je bovenstaande tips gelezen en kom je er niet uit…. of heb je vragen? Laat het me dan weten en stuur een bericht naar ingrid@mediatesse.nl

 

Hele fijne vakantie!

 

P.S.Heb je toevallig ook mijn vorige blog gelezen met 5 tips die je helpen bij je online zichtbaarheid? Lees hem hier!